Неабходныя прадукты для цеста:
2 шклянкі мукі перамяшайце з 1 шклянкай солі. Дадайце 125 гр. вады і сталовую лыжку алею.
Спосаб прыгатавання:
1. Замясіце цеста.
2. Падзяліце яго на маленькія кавалачкі і з кожнага вылепіце шарыкі.
3. Пракаліце іх па цэнтры драўлянай шпажкай.
4. Вырабленыя пацеркі пастаўце падсохнуць у духоўку пры тэмпературы 80 градусаў, прыкладна на адну гадзіну. Калі цеста зацвярдзее, выміце з духоўкі. Можна сушыць пацеркі і на батарэі.
5. Размалюйце іх гуашшу, пакрыйце лакам і наніжыце на вяровачку.