ГРОДНА
Нядзеля,
05 мая
2024 года
 

Хвіліна творчасці

Закладка для кнігі

Хвіліна творчасці

Нам спатрэбяцца: каляровая папера, аловак, лінейка, клей ПВА і трохі фантазіі. 1-2 – складзі ліст паперы напалову па дыяганалі. Зрабі згіб, адзначаючы сярэдзіну ніжняга краю мадэлі. Адагні верхні слой паперы ад вугла ўніз так, каб вяршыня сумясцілася з ніжнім краем мадэлі.
3 – загні вострыя знешнія вуглы мадэлі да кропкі, якая адзначае сярэдзіну ніжняга краю. Разгарні правы клапан і адхілі яго да верхняга вугла.
4 – запраў клапан унутр. Паўтары тое ж з левым клапанам.
5 – упрыгож закладку аплікацыяй.
 

Падстаўка для алоўкаў

Хвіліна творчасці

Зрабіць такую арыгінальную падстаўку можна сваімі рукамі. Для гэтага Вам спатрэбіцца трохі часу. Падчас шпацыру па лесе трэба знайсці сухую галіну дрэва або невялікі драўляны пянёк.
Для вырабу падстаўкі Вам спатрэбяцца:
нажоўка, дрыль, кавалак дрэва дыяметрам прыкладна 15 см і наждачная папера.
Парадак работы:
1. Адрэжце нажоўкай кавалак драўніны патрэбнага памеру.
2. Прасвідруеце ў ім дзіркі дрылём.
3. Апрацуйце ўсё гэта наждачнай паперай.
Падстаўка гатова!
Устаўце ў падстаўку алоўкі і пастаўце яе на паліцу ці на стол.
 

Вынікі Фотаконкурсу “Маё лета з Богам”

Хвіліна творчасці

Дарагія Чытачы! Нагадваем Вам, што на працягу жніўня праводзіўся фотаконкурс “Маё лета з Богам”, у якім Вы ўсе маглі прыняць удзел.
Журы конкурсу абмеркавала дасланыя фотаздымкі і вылучыла пераможцаў. Імі сталі Вікторыя Пыш з Астрыно, а таксама Ангеліна і Эрык Станіш з парафіі Узвышэння Св. Крыжа (Ліда-Фара).
Аўтары гэтых фотаздымкаў атрымаюць каштоўныя прызы і падарункі.
Пераможцаў просім патэлефанаваць па нумары: (80152) 75-64-38
 

Тварожны пудынг з разынкамі

Хвіліна творчасці

Дзецям заўсёды хочацца салодкага, але не ўсё салодкае карысна. Замест цукерак “Чупа-чупс” ці “Снікерса” прапануем прыгатаваць тварожны пудынг, які не толькі мае цудоўны смак, але і карысны для здароўя.
Нам будуць патрэбны наступныя прадукты, неабходныя на 4 порцыі:
400 грамаў тварагу, 2 яйкі, палова шклянкі разынак, чвэрць шклянкі малака, 2 сталовыя лыжкі цукру-пяску, 20 грамаў сметанковага масла.
Спосаб прыгатавання:
Разынкі неабходна старанна перабраць, вымыць, а затым змяшаць з працёртым тварагом. Жаўткі старанна расцерці з цукрам, затым развесці малако, уліць у прыгатаваны тварог, перамяшаць і дадаць мяккае масла. Усю масу старанна змяшаць з узбітымі ў густую пену бялкамі, пасля чаго палажыць у форму, добра змазаную маслам і пасыпаную сухарамі. Выпякаць каля 25-30 хвілін у духоўцы пры тэмпературы 250 градусаў. Калі маса паднімецца, выпякаць на вельмі павольным агні.
 

Старонка 10 з 23:

Актуальны нумар

 

Каляндар 2022

Каляндар
«Слова Жыцця»
на 2022 год

Літургічны каляндар

 
white
Адзначаем імяніны:
Да канца года засталося дзён:  241

Чакаем Вашай падтрымкі

skarbonkaДарагія Чытачы!
Просім Вас аб дапамозе ў абвяшчэнні Добрай Навіны. Мы чакаем Вашых лістоў, артыкулаў, здымкаў і падтрымкі ў фінансаванні газеты. Як адна сям’я “Слова Жыцця” мы прагнем несці Божае слова, гаварыць аб Хрысце і Касцёле ўсё большай колькасці людзей у Беларусі і па-за яе межамі.